A hétvégi Szingapúri Nagydíj előtt a mercedeses Nico Rosberg az amerikai CNBC-nek adott interjút. A felvetésre, hogy a mindössze 2 pontos különbség miatt elég feszült a viszonya a címvédő Lewis Hamiltonnal, így felelt:

“Feszült? Egészen picikét! Semleges a kapcsolatunk” – mondta Rosberg, hozzátéve, hogy kettejük küzdelme viszont igazi élvezet. “Ezért vagyok autóversenyző, a csatákért, a küzdelemért, Lewis pedig a világbajnok. Az egyik legjobb, nagyon jó ellene küzdeni.”

A hétvégén következő Szingapúri Nagydíj azért nem lesz akkora élvezet, a tavalyi előzmények után a Mercedes versenyképessége egyelőre kérdéses az utcai pályán, a tetejébe a körülmények is nehezek.

“Egyértelműen a kevésbe élvezetes futamok egyike, ugyanis borzasztóan meleg van az autóban, a vége felé már kész tortúra” – magyarázta a német.

Szingapúrt a Mercedes inkább csak túl akarja élni, de ha összejön valami erős eredmény, akkor egy újabb lépéssel közelebb kerülnek a harmadik konstruktőri címhez, két-három fordulón belül azt már be is biztosíthatják.

“Azért minden csapattag bónuszt kap, szóval ez az elsődleges” – nyugtázta Rosberg.