Bár a Force Indiánál jó ideje azt állítják, hogy Sergio Pereznek 2017-re is van velük szerződése, hivatalos bejelentés sem a pilóta, sem a csapat irányából nem érkezik.

A nyári szünet kezdete óta mindig “pár héten” belül várható a véglegesítés, nagyon úgy tűnik, hogy Szingapúrra sem derül ki a válasz.

“Hát, reméltem, hogy ezen a hétvégén már bejelenthetem a jövő évi terveimet. Akadt egy kis csúszás, de igazán bízom benne, hogy a következő fordulón (a két hét múlva következő Maláj Nagydíjon) már egyértelműen megmondhatom, hol fogok versenyezni” – mondta csütörtökön a délkelet-ázsiai városállamban.

A mexikói pilóta egyébként többször hangsúlyozta már, hogy szívesen maradna a Force Indiánál, egy másik, szintén friss nyilatkozatban pedig kiemelte, hogy már nem hajt minden áron arra, hogy valamelyik élcsapat pilótája legyen.

“Fiatalabb koromban szinte megszállottan foglalkoztatott, hogy élcsapathoz kerüljek, kerestem a lehetőségeket, közben nem is élveztem ki a jelent. Manapság már nem izgat ez annyira, elsődlegesen a jelent akarom élvezni, most már arra gondolok, hogy a következő évben is élvezni fogom a versenyzést. Az élet folyamatosan változik, a legfontosabb, hogy a jelenben elégedettek lehessünk.”

silverstone_fut_30

A 26 éves pilóta abból is önbizalmat merít, hogy még mindig az F1-ben van, ez mutatja, hogy jól dolgozik.

“22-en vagyunk a mezőnyben, de talán tízen vagyunk igazán egy szinten. Ezt a top10-et talán egy tized választaná el (ugyanolyan autóval). Szóval nem könnyű hosszú karriert építeni az F1-ben, keményen meg kell dolgozni a lehetőségért. Ha az ember nem teljesít jól, nem elég gyors, akkor nem biztos, hogy talpon marad. Nagyon ritka, hogy valaki eredmények nélkül maradhasson a Forma-1-ben. A McLarennél nem hoztam az eredményeket, mehettem is. Ma már jönnek az eredmények, és az emberek is másképp tekintenek rám, ez egy ilyen játék.”

Perez tavaly egy, idén már kettő dobogós helyezést is szerzett a Force Indiával.

Kapcsolódó címkék: F1 Force India Forma-1 Sergio Perez Sport