A Sauber-csapat a csőd szélén egyensúlyozott a 2016-os szezon első felében, reális esély volt az összeomlásra, de a svájci – bár állítólag svéd hátterű – Longbow új tulajdonosként való beszállásával a pénzügyi gondok megoldódtak.

A csapat egyelőre még nem hirdetett pilótafelállást 2017-re, és bár Marcus Ericsson maradása szinte biztos, valamint Felipe Nasré is valószínű, ha pótolni kell valamelyiküket, akkor sem a pénz lesz a szempont.

“A Saubernél sosem csak pénzügyi alapon döntöttünk, közismertek vagyunk erről. A pénzügyeket is tekintetbe kell venni, de először mindig is a versenyző képességeiről győződtünk meg. Ha pénz is szükséges – bár most nem ez a helyzet – akkor azt is mérlegelni kell, de nálunk nem változott az ezt illető hozzáállás. Először a versenyzőt nézzük, majd utána a körülményeket, a szükségleteinket” – magyarázta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a Motorsport.comnak.

kaltenborn

A Saubernél elégedettek a versenyzőik munkájával, de nagyon fontos lenne, hogy az idény vége előtt még pontokat hozzanak, hogy ne a Manor mögött, a konstruktőri bajnokság utolsó helyén zárjon az eddig nullás csapat.

“Mindketten jól teljesítettek. Nehéz szezon volt ez a sok problémával – egyesekre volt befolyásunk, másokra nem -, de tényleg igazán jó munkát végeztek. Nagyon bízunk benne, hogy a mostantól az év végéig bevezetendő fejlesztéseinkkel pontokat is szerezhetünk.”

Ami a jövő évi versenyzői felállás véglegesítését illeti, Kaltenborn így beszélt: “Majd a maga idejében. Nem szabtunk határidőt, majd bejelentjük, amikor rendeztük a dolgot.”