A 2015-ös Szingapúri Nagydíj a Mercedes turbókorszakos mélypontja volt a versenyképesség tekintetében, a bajnokcsapat labdába sem tudott rúgni a délkelet-ázsiai városállam utcáin, az élen a Ferrari és a Red Bull küzdött.

Bár a csapatnál bíznak benne, hogy az akkori tapasztalatok, tanulságok alapján orvosolták az egy évvel ezelőtti problémákat, azért igen óvatosan közelítik meg a hétvégét. Az egyéni bajnokságban 2 pontocskával vezető Lewis Hamilton mondjuk nem bánná, ha a riválisaik megint valódi fenyegetést jelentenének a Mercedesre Szingapúrban, legalábbis akkor, ha csapattársát, Nico Rosberget tolják hátrébb.

“Tavaly nagyon nehéz volt a Szingapúri Nagydíj, remélhetőleg idén nem így lesz! De ha meggondolom, telén nem is olyan rossz, ha a Ferrari közelebb lesz, versenyképesebb lesz, mert így lehetőségem adódhat az ellépésre. Persze Nico is ugyanígy van ezzel” – mondta. “Ugyanakkor a csapat minden futamon kettős győzelmet szeretne, a lényeg, hogy jó hétvégénk legyen!”

monza_f1_fut_01

Hamilton Monzában csúnyán lemaradt a rajtnál, a Mercedes rákfenéje a rossz start. Az angol reméli, hogy sikerül javulást elérniük a kuplunggal, de nincsenek illúziói:

“Nyilván folyamatosan tanulunk, fejlesztünk, Monza újabb lecke volt. Idén elég nehéz dolgunk van a kuplunggal, keményen dolgozunk rajta. De nincs csodaszer, nem lehet csak úgy kijavítani egyik hétvégéről a másikra. Haladtunk, kiszámíthatóbbak lettek a rajtok, de még így is vannak eltérések minden hétvégén. Minden hétvégén folyamatosan csináljuk a startszimulációkat, de néha épp a rajtrácson van valami szokatlan. Nem a pole megszerzése jelent nehézséget, hanem az elrajtolás.”