Philippe Bianchi nem tud belenyugodni fia elvesztésébe, bíróságon szeretné bizonyítani, hogy komoly hibák vezettek a versenyző halálos balesetéhez. Noha Bianchi több kritikát is kapott az ügy miatt, nem áll le.

“Azt mondom, és megismétlem, hogy egyértelműen hibák történtek” – mondta Philippe Bianchi a francia Minute Autónak adott exkluzív interjújában. “Jules-nek nem olyan balesete volt, amely belefér az ezzel a foglalkozással járó kockázatokba.”

“Minden balesetnél, amit láttam, még a legszörnyűbbeknél is voltak visszajátszások. De Jules esetében egyetlen olyan képet sem mutattak, amelyen látni lehetne, mi történt valójában.”

“Ügyvédeket fogadtam, hogy kiderüljön az igazság, és a felelősök megfizessenek a hibáikért. Nem tudok elképzelni olyan szülőt, aki nem tenné meg ugyanezt a gyerekéért.”

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett végzetes balesetet, a vizes pályán megcsúszva egy másik autó mentésére érkező munkagépnek csapódott. Az FIA vizsgálata szerint a pilóta is felelős volt a balesetért, a dupla sárga zászlós figyelmeztetés ellenére gyakorlatilag nem lassított.