A nyár folyamán állandó téma volt, hogy a Force Indiának sikerül-e megtartania Sergio Perezt, vagy a mexikói pilóta a Renault első számú versenyzőjeként folytatja 2017-től.

A Force India vezetői mindvégig arról beszéltek, hogy Perez maradni fog, csak a szponzoraival kell rendezni a részleteket, és egyre inkább úgy tűnik, tényleg így is lesz.

“A szerződését már aláírtuk, Sergio velünk marad a jövő évben is” – szögezte le újfent a csapatigazgató Otmar Szafnauer a német Auto, Motor und Sportnak.

Ami a szponzori tárgyalásokat illeti, lehetséges, hogy többről van szó egyszerű reklám- és marketingszerződéseknél, a mexikói Grupo Imagen tévécsatorna ugyanis úgy tudja, hogy a Perez támogatói mögött álló telekommilliárdos, a világ egyik leggazdagabb emberének számító Carlos Slim a Force India megvásárlására készül.

A dologban lenne logika, hiszen a mostani tulajdonosok közül az egyik, Subrata Roy már jó ideje egy indiai börtönben csücsül, míg másikuk, a sörgyára és légitársasága fejére omló romjai, valamint a hitelezők és az indiai hatóságok elől Angliába menekült Vijay Mallya helyzete sem ígér fényes jövőt. A Force India részéről ennek ellenére cáfolták a találgatásokat: “A mexikói sztori puszta spekuláció” – nyilatkozta a silverstone-i alakulat szóvivője a Speed Weeknek.