A Forma-1 a héten gazdát cserélhet, az amerikai Liberty Media 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a sportág kereskedelmi jogait a CVC befektetési csoporttól és a kisebb résztulajdonosoktól.

A tulajdonosváltás kapcsán természetesen azonnal felmerült az F1-et közel négy évtizede irányító Bernie Ecclestone sorsa is, többen biztosra vették, hogy most már tényleg távozik a 85 éves üzletember. Ő maga most azt mondja, maradni fog.

“Azt mondták, szeretnék, ha maradnék még három évig” – állította a Reutersnek az új tulajdonosokról.

Ecclestone mellé a Liberty Media azért új munkatársat is tesz a médiaügyekben jártas Chase Carey személyében, az viszont még nem világos, mikor is történik meg a végleges átvétel és az új főnök kinevezése.

“Hogy őszinte legyek, szerintem senki sem tudja, sem a Liberty, sem Donald (Mackenzie, CVC-főnök)” – mondta Ecclestone, hozzátéve, hogy a tárgyalások miatt kihagyja a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjat. “Annyi minden fut, hogy a CVC szeretné, ha Londonban segítenék a folyamatban. Nem fér bele, hogy lelépjek öt-hat napra.”

Carey-től a Liberty Media a Forma-1 közösségi médiás jelenlétének drasztikus javítását (is) várja. Ecclestone szerint jó is lesz, ha szakember foglalkozik a kérdéssel: “Sok olyan dolgot képes csinálni a közösségi médiával, amihez én nem értek, ő viszont eléggé képben van. A tévésekkel is rendezett már szponzori szerződéseket. Ketten jól elboldogulunk majd.”