A Mercedes 2015-ben döbbenetes formaromlást mutatott a Szingapúri Nagydíjon, az előtte és utána is domináló alakulat a délkelet-ázsiai városállam futamán a középmezőny elejébe süllyedt vissza – elsősorban azért, mert a melegben nem tudták munkára bírni a szuperlágy gumikat.

A Merci dominanciája hajszálnyit sem csorbult 2016-ra, azonban az előzmények miatt a jövő heti szingapúri futamtól fáznak egy kicsit:

“Szingapúrba nem mehetünk túl magabiztosan, hiszen tavaly óriási lemaradásban voltunk. Ha jól emlékszem, az időmérőn 1,5 másodperc volt a hátrányunk, ami nagyon sok. Az elmúlt két év legnehezebb hétvégéje volt az számunkra, szóval most is kihívást jelent majd. Úgy gondolom, fejlődtünk azóta, de 1,5 másodpercet behozni azért nem könnyű” – mondta Nico Rosberg.

mercedes_szingapúr_2

A csapatfőnök, Toto Wolff szintén óvatosan áll a jövő hétvégi versenyhez:

“Tavaly nagyon versenyképtelenek voltunk ott, de azt hiszem, rájöttünk, miért. Levontuk a következtetéseket, amik aztán a későbbi versenyen és idén hasznunkra voltak, Szingapúrban pedig kiderül, hogy igazunk volt-e.”

“De nincs csodaszer, nem is egyetlen dologgal volt csak gondunk. Sok tényező együttes hatásáról volt szó, szóval kíváncsian várom, idén hogy alakul Szingapúr. Az autónk a teljes idény kihívásait tekintve a legjobb kompromisszum, de mindig vannak kivételek, az a csapat, amelyik mondjuk kiemelkedően jól teljesít a nagy leszorítóerőt kívánó Szingapúrban, Monzában biztosan nem olyan versenyképes. A lényeg az optimális egyensúly megtalálása, majd Szingapúrban meglátjuk, sikerült-e.”