Felipe Massa múlt csütörtökön Monzában bejelentette, hogy 15 év után búcsút int a Forma-1-nek, visszavonul. A brazil helyére egy ideig egy másik veterán, Jenson Button tűnt esélyesnek, azonban az angol, annak ellenére, hogy jövőre nem versenyez, nem hagyja el a McLarent.

A Belga Nagydíj idején már a Williams korábbi tesztelőjét, az elmúlt két idényt a Sauernél töltő Felipe Nasrt emlegették a csapattal kapcsolatban, Monzában viszont új favoritról szóltak a hírek.

A kanadai milliárdos, Lawrence Stroll pár éve érdeklődik már a Forma-1 iránt, fia, Lance az előbb Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként, majd a Williams támogatásával szépen, lassan halad is az alsóbb kategóriák szamárlétráján, ő lehet a befutó.

stroll

Az ifjonccal állítólag 30 millió dollár érkezne – ennyit az amúgy szintén elég jó szponzori háttérrel rendelkező Nasr sem tud ajánlani -, egyesek szerint már tényként kezelhető Stroll bemutatkozása, azonban érdemes megjegyezni, hogy a kanadai fiatal ugyan október végén eléri a Forma-1 18 éves korhatárát, viszont meg kell szereznie a Forma-3-as Európa-bajnoki címet is ahhoz, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által másik feltételként előírt pontjai is meglegyenek a belépéshez.