A Williams mindkét versenyzőjének szerződése a 2016-os idény végéig szólt, így a grove-i csapat és a pilóták előtt is nyitva állt a váltás lehetősége.

Bár a saját nevelésű Bottas megtartása valószínűnek látszott, felröppent, hogy a finn a Renault-nál kereshet ülést, ahogy egy darabig a veterán Felipe Massát is emlegették a francia csapattal kapcsolatban.

A német Auto Blid és a svájci Speed Week is úgy tudja, hogy mostanra rendeződött az egyik ülés sorsa, ugyanis Bottasszal két évre hosszabbítottak. A csapatnak állítólag amúgy is volt 2017-re szóló opciója a finn megtartására, amelyet a hónap végéig kellett aktiválni. Úgy tűnik, megtoldották egy évvel.

A másik ülés sorsa még nyitott, bár egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Felipe Massát elbúcsúztatják és a 35 éves brazil visszavonul. Korábban Jenson Buttont emlegették lehetséges utódjaként, de a spái paddockban már azt pletykálták, hogy nem sikerült megegyezniük, pillanatnyilag Felipe Nasr tűnik a befutónak.

A 2015 óta a Saubernél versenyző brazil pilóta igazolása nem is lenne akkora meglepetés, hiszen két évvel ezelőtt a Williams tesztpilótája volt, és a távozás után is jó kapcsolatban maradt az alakulattal.