A Force India számára mindig kedves volt Spa, a silverstone-i alakulat már második évében pole pozíciót és 2. helyet szerzett Belgiumban. Idén ennyire magasra nem jutott, de Nico Hülkenberg 4. és Sergio Perez 5. helyének köszönhetően két ponttal megelőzték a Williams-csapatot, ami azt jelenti, hogy átvették a konstruktőri bajnokságban a 4. helyet, kezükben az idénre kitűzött cél megvalósítása.

“Óriási eredmény a mai a csapat számára, és én is nagyon örülök a 4. helynek! Nehéz körülmények voltak, de kihasználtuk a lehetőségeket, értékes pontokat hoztunk. A rajtnál nagyon jól alakultak a dolgok számomra. Az első körön második voltam Nico mögött, távolodtam az üldözőktől. Sajnos a piros zászló nem jött jól, mert nullázta az előnyt. Az újrarajtolás tiszta volt, utána pedig már csak vigyáztam a gumikra” – magyarázta Nico Hülkenberg a verseny után.

“Volt egy kis csatám Fernandóval a bokszutca kijáratánál, de sikerült előtte maradnom és megtartani a 4. helyet. Ha másképp alakult volna a verseny, talán a dobogóra is eljutok, de ennek is örülök” – tette hozzá.

belg_f1_fut_17

“Bár nekem a rajttól végig elég nehéz versenyem volt, a csapat számára jó az eredmény és én is örülök az 5.helynek. A konstruktőri 4. hely elfoglalása fantasztikus eredmény, de nem szabad elszállnunk, mert hosszú még az idény. Remélhetőleg lendületben tudunk maradni és ezután is hozzuk a pontokat!” – mondta Perez.

Az ügyvivő csapatfőnök, Bob Fernley is nagyon büszke volt:

“Joggal lehetünk büszkék az eredményre, a 2014-es Bahreini Nagydíj óta most először jutott mindkét autónk az top5-be. Fantasztikus hétvége, ami aláhúzza a Spával bírt különleges viszonyunkat. Mindenki nagyszerűen dolgozott, nagyon erős futamot ünnepelhetünk.”

“Talán még csalódottak is lehetünk, mert a biztonsági autó és a piros zászlós szakasz nélkül Nico a dobogóra is felállhatott volna, de azért így is elégedettek lehetünk a végeredménnyel. Most már a 4. helyen állunk a konstruktőri bajnokságban, Monaco óta 89 pontot szereztünk. De nem dőlünk hátra, hosszú még a szezon, a küzdelem pedig egyre kiélezettebb lesz a középmezőnyben.”