Kimi Räikkönen az első szabadedzésen még harmadik volt, a másodikon viszont visszacsúszott a hetedik helyre. Délután Sebastian Vettel negyedik volt ugyan, de két Red Bull és egy Force India mögött végzett, miközben a Mercedes rejtegette az erejét – ez nem sok jót ígér a folytatásra.

“Délelőtt még rendben voltak a dolgok, a délután is jól kezdődött, de aztán jöttek a problémák a szuperlágy gumikkal” – mondta Räikkönen.

“A pályáról is lefutottam, de ez benne van. A hosszú etapjaink viszont egyáltalán nem működtek.”

Kincstári optimizmusból ennek ellenére nincs hiány. “Biztos vagyok benne, hogy holnapra megoldjuk ezt. Nem kezdtünk olyan rosszul, és ugyan a végére előjött ez-az, ott lehetünk az elején. Majd vasárnap kiderül, hogy mennyire elöl.”

Vettel szerint sok múlt a hőmérsékleten. “Meglehetősen meleg van most Spában, ezért nehezebb volt a gumikat életben tartani” – magyarázta a német. “Mindenki csúszkált. Akit láttam, annak kivétel nélkül gondjai voltak, ami kár.”

“De a körülmények mindenki számára ugyanolyanok. Dolgoznunk kell ezen, mert a hőmérséklet holnap és vasárnap is magas lesz. A versenyképességünket nehéz megítélni, mert nem volt mindenkinek tiszta köre.”

“A fő célunk az, hogy minden versenyen a tőlünk telhető maximumot adjuk. Ha ez azt jelenti, hogy egyszer a Red Bullt, máskor a Mercedest kell legyőznünk, akkor készen állunk erre.”