A Ferrari egykori legendás csapatfőnöke a Williams korábbi vezérigazgatójával, Adam Parr-ral közösen írta a könyvet. A Total Competition: Lessons in strategy from Formula One című kötet egyfajta párbeszéd Parr és Brawn között, amely arra van kihegyezve, utóbbi hogyan tudott sikert sikerre halmozni a sorozatban évtizedeken át.

A könyv Parr ötlete volt, aki az University College Londonnál írt PhD-t stratégiából. “Én vetettem fel Rossnak az ötletet, mert mindig lenyűgözött, ahogyan az F1-ben végezte a munkáját” – mondta Parr.

“Adam megkeresett, és azt mondta, sok a hasonlóság köztem és a katonai stratégák között” – erősítette meg Brawn. “Azt kell mondanom, tényleg vannak párhuzamok, de ezek nem voltak tudatosak. Soha nem olvastam katonai stratégiákat, nem tudtam semmit a háború művészetéről és hasonló dolgokról.”

f1-ross-brawn-book-total-competition-2016-ross-brawn-and-adam-parr-book-cover-total-compe

“A F1-ben a siker kulcsa a stratégiai gondolkodás – és pontosan erről beszélgettünk a könyvben. Reméljük, hogy ez a beszélgetés nemcsak az F1-rajongók számára lesz érdekes, hanem másoknak is hasznos lehet, akik esetleg hasonló környezetben dolgoznak.”