Bár a 2016-ra újjáalapított Renault-csapat idén teljesen versenyképtelen, gyári alakulatként természetesen sokkal nagyobb potenciálja van a jövőt tekintve, mint a független kis- és középcsapatoknak.

Sok pilóta érzi-látja ezt, mostani versenyzők, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is szeretne maradni, de az előléptetésre váró tesztpilótájuk, Estaban Ocon mellett a Force Indiá-s Sergo Perez, és talán a Williams egyelőre 2017-es szerződés nélkül álló pilótái, Valtteri Bottas és Felipe Massa is menne hozzájuk.

nasr

Brazil sajtóértesülés most újabb névvel bővíti a listát, méghozzá a sauberes Felipe Nasréval. A versenyző nemrég az ország ügyvezető elnökével, Michael Temerrel találkozott, de ahogy az O Globo kiemeli, a látogatáson a menedzsere, Setve Robertson mellett vele volt Paraná tagállam egyik vezető tisztviselője is.

Paranában a Renault autógyárat működtet, a látogatás célja pedig az állami támogatás megszerzése volt ahhoz, hogy Nasr bekerülhessen a francia csapathoz a jövő évre, állítja a lap.

Nasr korábban hangosan elégedetlenkedett a csőd szélén táncoló Sauber helyzete miatt, azonban az új befektető, a svájci Longbow jelentette anyagi biztonságot ő is üdvözölte, így a maradása sem lenne meglepő.