Ahhoz képest, hogy a Ferrari idén a Mercedes kihívója szeretett volna lenni, a csapat már a második helyet is elveszítette a Red Bull-lal szemben a konstruktőri versenyben. Sebastian Vettel már korábban kijelentette, hogy a Ferrarinak javulnia kell a közepes tempójú és gyors kanyarokban, ezzel együtt továbbra is bízik a sikerben.

“Tudjuk, hogy az utolsó néhány verseny elég pocsékul alakult, de így is hasznosak voltak: sokat tanultunk az autónk erősségeiről és gyengéiről, már tudjuk, mely területekre kell koncentrálnunk” – mondta Vettel.

“Az első néhány verseny után még nem volt teljesen világos a helyzet, de aztán folyamatosan tisztult a kép. Kemény, hogy így kellett rájönnünk, és hogy nem vagyunk olyan versenyképesek, mint szerettünk volna, de már tudjuk, mit kell tennünk.”

“Nem olyan dologról van szó, amin egyik napról a másikra tudunk változtatni, de a tervek megvannak, a szezon második felében erősebbnek kellene lennünk. Ez persze attól is függ, a többiek hogyan fejlesztenek, de nekünk elsősorban magunkra kell figyelnünk.”

“Jobb lett volna hamarabb rájönni a problémáink okára, de így alakult. A lényeg, hogy rájöttünk, az utolsó néhány verseny igen tanulságos volt a gyengéink azonosítása szempontjából. Jönnek még fejlesztések, mindig is ezt terveztük, de ahogy mindenki más, már sokat foglalkozunk a 2017-es autóval.”

“Ez egy teljesen más projekt, sokat változnak az autók, de az idei tapasztalatokból azért lesz olyan, amit jövőre is hasznosíthatunk.”