Az orosz Danyiil Kvjat tavaly a hibáival együtt is kimondottan ígéretesen szerepelt a Red Bullnál, sőt még az idei Kínai Nagydíjon is a dobogóra tudott állni, de miután Szocsit követően visszaküldték a Toro Rossóhoz, hogy Max Verstappen ülhessen a helyére a nagycsapatnál, lejtőre került.

Kvjat hétvégéit Spanyolország óta balesetek, hibák, erőtlen versenyek jellemzik, nyílt titoknak számít, hogy a Red Bull a korábbi tervekkel ellentétben az év végén búcsút int neki.

Az orosz a Német Nagydíj időmérőjén újra nem tudott teljesíteni, a 19. idővel búcsúzott a Q1 végén, a csapatrádión csak azt kérdezgette elveszetten, hogy mi történt, mi a **** történt. Később teljesen összetörve, a sírás szélén nyilatkozott.

“Rossz volt az időmérőm, az utolsó köröm nem volt jó, nem találtam a viszonyítási pontot, nem vezettem jól” – mondta. “Igen, magamtól kérdeztem, hogy mi történt, azt hiszem, nem tudom mi van most.”

A kérdésre, hogyan lehet innen felállni, örül-e, hogy jön a nyári szünet, így felelt: “Azt hiszem, a nyári szünetnél több kellene ehhez, de megvagyok.”