Immár egy hete, hogy elrabolták az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone felesége, Fabiana Flosi édesanyát, a 67 éves Aparecida Schunkot Sao Pauló-i – Interlagos kerületben lévő – otthonából.

A szomszédok beszámolói és a ház biztonsági kameráinak felvétele alapján úgy tudni, hogy a bűnözők kora hajnalban (1.20 környékén) érkeztek, futárszolgálat dolgozóinak adták ki magukat, dobozt “kézbesítettek”. Az asszony két háztartási alkalmazottjával volt otthon, mindhármukat fegyverekkel kényszerítették együttműködésre, majd Schunkot az autójukba tuszkolták és elhajtottak. A járművet 40 kilométerrel arrébb hátrahagyták, azt a rendőrök megtalálták és vizsgálják.

“Az akció részletes kidolgozottsága kétséget sem hagy afelől, hogy alapos, hónapokig tartó tervezés előzte meg. Sao Paulóban nagyon kevesen tudják, kinek a rokona is Schunk asszony. A nyomozók arra utaló információkhoz jutottak, hogy a közelmúlt, nagy értékű személyeket célzó emberrablások mögött egy európai bűnöző áll. A rendőrség ezen a szálon dolgozik” – mondta egy, az ügyet jól ismerő forrás.

fabiana_flosi_aparecida_schun

Egy névtelenül nyilatkozó rendőr azt mondta, az emberrablás mellett más lehetőségeket is vizsgálnak.

Az emberrablók 120 millió reálnak (10 milliárd Ft) megfelelő összeget követelnek angol fontban, négy tételben.

A most 85 éves, 2,4 milliárd fontra becsült vagyonú Ecclestone a 2009-es Brazil Nagydíjon ismerkedett meg mostani feleségével, a nála 43 évvel fiatalabb nő a verseny helyettes marketingigazgatója volt. 2012-ben házasodtak össze, miután az F1 ura elvált előző feleségétől, lányai anyjától, a horvát Slavica Radictól.

Ecclestone az emberrablás óta megerősítette saját és lányai, a 32 éves Tamara és a 27 éves Petra, valamint családjaik védelmét.