A hétvégi Német Nagydíj felvezetéseként szerda este Mainzban Michael Schumacher tiszteletére jótékonysági focimeccset rendeztek, amelyen számos Forma-1-es pilóta és más sztársportoló is részt vett – az összecsapást 25 ezren figyelték a helyszínen.

Schumacher egykori ferraris csapattársa, Felipe Massa is rúgta a bőrt, a meccs után pedig nagyon elégedetten nyilatkozott, örült, hogy a német legenda ennyi embert összehozott:

“Michaelért mindannyian összejövünk, lenyűgöző ember és barát, aki nekem mentorom is volt, amikor együtt versenyeztünk. Nagyon jó volt látni, hogy mennyien eljöttek, hogy részt vegyenek ezen a szép eseményen, hogy mennyi fontos sportember itt volt. Ez nagyon fontos, a legkevesebb, hogy eljöttem egy olyan hihetetlen ember kedvéért, mint Michael.”

Bár Massa abba a szűk körbe tartozik, akik időnként meglátogatják Schumachert, így sokkal többet tud a 2013 végén súlyos agysérülést szenvedett hétszeres világbajnok állapotáról, amikor erről kérdezték, nagyon diplomatikusan felelt:

“Úgy gondolom, hogy nem az én dolgom arról beszélni, hogy megy a gyógyulása. Én csak fohászkodom, hogy minden jóra forduljon a barátom számára. Ma sokaknak segítettünk, és ez a lényeg.”

A brazil veterán Schumacher 17 éves fiát, a német és olasz Forma-4-es bajnokságban versenyző Micket is dicsérte.

“Nyilván minden fiatal srácnak végig kell járnia a lépcsőfokokat. Mick is itt tart, de én nagyon kedvelem őt, követem a fejlődését. Nagyon-nagyon rendes srác, fejlődik, tanul, ahogy mindannyian tettük az ő korában. Jó volt vele találkozni, focizni ma.”

massa_mick