A Ferrari szerdán bejelentette, hogy búcsút intenek az eddigi technikai főnöknek, a Maranellóba 2013-ban visszatért James Allisonnak.

A Lotustól igazolt angol szakemberre nem olyan rég még a Ferrari újabb sikerkorszakának kovácsaként tekintettek, azonban tavasz óta már többen is spekuláltak a távozásáról.

Az okok között minden bizonnyal ott van, hogy Allison a szezonkezdet után nem sokkal tragikus hirtelenséggel veszítette el feleségét, és szeretne otthon, a gyermekeik mellett lenni Angliában, de a német Auto, Motor und Sport szerint a mérnök az elnökkel, Sergio Marchionnével sem jött ki, ez vitte törésig a kapcsolatot.

“Az Angliába való hazatérés egyértelműen az okok között szerepel, de állítólag az is benne van, hogy Marchionne nem jött ki Allisonnal, ugyanis a brit mindig megmondta a magáét, és 25 éves motorsport-tapasztalat birtokában nem volt hajlandó elfogadni a teljesíthetetlen célokat” – írta az AMuS elismert szerzője, Michael Schmidt.

Ha Allison a várhatóan egy évre szóló kényszerszabadsága után is szeretne a Forma-1-ben dolgozni, a legvalószínűbb, hogy a Renault-hoz tér vissza, hiszen a benettonos, a renault-s és a lotusos években is az enstone-i csapatnál tevékenykedett, de a mercedeses és a mclarenes folytatás sem zárható ki.