Danyiil Kvjat az idei Kínai Nagydíjon ugyan még dobogóra is állt, de a Daniel Ricciardóhoz viszonyított általános tempóhátránya, vezetői hibái miatt a Red Bullnál úgy döntöttek, az orosz pilótát visszahelyezik a Toro Rossóhoz, amivel ugyanakkor az addig ott versenyző Max Verstappennek adnak lehetőséget a Red Bull Racingnél.

Míg Verstappen esetében bejött a csere, hiszen a holland tini futamgyőzelemmel és dobogós helyezésekkel bizonyított, Kvjat a kisebb nyomást jelentő közegben sem teljesített, a lefokozás óta teljesen szétesett, csapattársa, Carlos Sainz már előtte jár a pontok tekintetében.

kvjat_baleset

Orosz sajtóértesülés szerint a Red Bullnál elfogyott a türelem és a jóindulat, Kvjat jövőre nem maradhat a Toro Rossónál sem.

“A Red Bullnál remélték, hogy a Toro Rossóhoz való visszatérés csökkenti majd a nyomást Kvjaton, aki így magabiztosabbá válhat. Rendszeres pontszerzéseket vártak tőle, példát kellett volna mutatnia Sainz számára. Azonban az elmúlt hét fordulóban Kvjat a csapattársa ellen is csak küszködött, a legutóbbi bukdácsolás pedig végleg meggyőzte Helmut Markót arról, hogy ne hosszabbítsanak szerződést vele” – írja a Red Bullhoz közeli forrásra hivatkozva az Izvesztyija.

Kvjat helyére 2017-ben a Red Bull utánpótlásprogramjának rangidőse, a GP2-ben versenyző Pierre Gasly kerülhet jövőre. Bár a francia eddig nem váltotta meg a világot, az orosz helyett simán érdemes próbát tenni vele. Kvjat állítólag a Williamsnél kopogtat.