A Renault motorja olyan gyengén szerepelt 2015-ben, hogy a Red Bull szakítani akart a francia gyártóval, és amikor ez nem sikerült, az erőforrás nevét megváltoztatva futott neki 2016-nak. Az idén már gyári csapattal is jelen lévő Renault azonban belehúzott, a Red Bull újra versenyképes lett, sőt a jövőre már a Toro Rosso is visszatér a franciákhoz.

A következő motorfejlesztési lépcsőre viszont a jövő évig kell várni, árulta el a motorfőnök, Remi Taffin a Hungaroringen:

“Úgy gondolom, hogy a jövő évben jön. A nagy lépés a jövő évi motorhoz érkezik, az első futamra. Az idény végéig már azon a specifikáción dolgozunk, amink van, igyekszünk kihozni a legtöbbet belőle, de olyan nagy lépés nem lesz, mint az első és a hatodik fordulóra.”

Taffin hozzátette, hogy elégedett az idei fejlődéssel:

“Szerintem mindenképp elégedettek lehetünk, ugyanis nagyon nehéz év állt mögöttünk, most viszont látható a fejlődés, az összes gyári újítás bevált a pályán. Szóval tényleg sikerült előrébb lépnünk mind a szezonnyitós, mind a monacói-montreali lépcsővel. Minden bevált.”