Júliusban fogadja a legtöbb magánrepülőt a ferihegyi repülőtér, aminek elsődleges oka a Forma-1-es Magyar Nagydíj.  Számos tehetős vendég mellet Bernie Ecclestone és több pilóta is magángéppel utazik Budapestre. A reptérről azután vagy helikopterrel vagy autóval indulnak tovább a pályára vagy hoteljukba.

Az elsők között érkezett meg még szerdán egy a Formula One Management birtokában lévő repülő. A British Aerospace 146-100 típusú gépet 1983-ban építettek és 1998 óta a Formula One Management tulajdona. Általában a külföldi technikai stáb vezetőit, az F1 kisfőnökeit szállítja, maga Bernie Ecclestone mindig egy másik (szintén saját) business jettel közlekedik.

Luxusrepülőkkel érkeztek a Mercedes F1-pilótái 1

Az F1 jelzés utal rá, hogy a Forma-1-es "mezőnyhöz" tartozik a gép

II. Erzsébet angol királynő is hasonló géppel szokott közlekedni Windsor vagy London és a skóciai Balmoral kastély között, ahol általában a nyarat tölti Edinburgh mellett.

Csütörtökön landolt Nico Rosberg gépe, amely egy Cessna 525A Citation CJ2. A német versenyző általában nem egyedül utazik a géppel, hanem Monacóból számos más, szintén ott lakó pilótatársra is vele repül.

Nico Rosberg ezt a repülőt használja utazásaihoz

Nico Rosberg ezt a repülőt használja utazásaihoz

A Mercedes-csapat háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton még tavalyelőtt vásárolt magának egy mgángépet, amely hozzá hasonlóan egészen extravagáns. A bordó Bombardier CL-600 típusú gép G-LCDH lajtsromjellel repül, ami a versenyző nevére (Lewis Carl Davidson Hamilton) utal. A repülőt állítólag közel 690 millió forintért vásárolta.

Különleges színű Hamilton jetje

Különleges színű Hamilton jetje

A magángépek hazánkban a Ferihegy 1-es terminálját használják. Mielőtt személykocsikkal elhagyták volna  a helyszínt autogramot adtak a szemfüles rajongóknak.

bud_1