A BMW 2009 végi kiszállása óta pénzügyi nehézségekkel küszködő Sauber 2016 elejére csődközeli helyzetbe jutott, a háttérben a réztulajdonos-főnök, Monisha Kaltenborn kétségbeesetten kereste a megoldást, az új befektetőket.

Két-három hete már lehetett tudni, hogy sínre került a csapat, de csak ma délután jelentetté be hivatalosan, hogy új tulajdonos érkezik a Forma-1-ben 1993 óta szereplő hinwili alakulathoz. A csapatot egy svájci pénzügyi cég, a Longbow Finance veszi át.

Az alapító Peter Sauber távozik, az elnöki poszton a Longbow-tól érkező Pascal Picci veszi át, Monisha Kaltenborn azonban megtartja igazgatótanácsi helyét, vezérigazgatói és csapatfőnöki beosztását. A tulajdonosváltás ellenére a Sauber neve nem változik.

sauber

“Monisha Kaltenborn és én tegnap aláírtuk a szerződést, amely bebiztosítja a Forma-1-es csapat és a Sauber-csoport jövőjét. Nagyon örülök, hogy a csapat visszavásárlását illető, a hinwili alakulat F1-es jelenlétét garantáló hat évvel ezelőtti döntésem helyesnek bizonyult” – mondta a leköszönő 72 éves főnök, Peter Sauber.

A Longbow célja a svájci csapat Forma-1-ben tartása mellett a Sauber műszaki-technikai részlegének fejlesztése, a tevékenység diverzifikálása.