A dán pilóta révén mindössze egyetlen pontszerző helyet hozott össze idén a Renault, a legtöbb pályán óriási a lemaradása a csapatnak. Vérmes reményei a folytatásban sem lehetnek az istállónak, Magnussen szerint ezért érdemes lenne lemondani 2016-ról.

“Persze, ez egy kemény döntés, örülök, hogy nem nekem kell meghoznom” – mondta Magnussen. “Mindig nagy dilemma, hogy egy csapat megpróbáljon több pontot és jobb pozíciót szerezni az aktuális bajnokságban, vagy a következő évre kezdjen el készülni.”

“Logikusabbnak tűnik 2017-tel foglalkozni, mivel nagy szabályváltoztatás jön. Ha viszont pozíciót veszítünk, a pénzdíjat tesszük kockára, szóval sok mindent kell figyelembe venni.”

“Tény viszont, hogy annak, amit idén csinálunk, nem sok hasznát vesszük jövőre. 2017-ben mindenki az alapoktól indul újra.”

Magnussen 2017-ről még nem tárgyalt a Renault-val, de nem is sürgős számára a dolog. “Nem aggódom emiatt. Elégedettnek tűnnek velem, én is jól érzem magam, szóval nem lennék meglepve, ha hamarosan elkezdenénk tárgyalni. De emiatt tényleg nem aggódom különösebben.”