A Forma-1-ben 2011-ben bemutatkozott, a Williamsnél egy futamgyőzelmet szerző, de sokkal inkább a baleseteiről, ütközéseiről és büntetéseiről ismert Pastor Maldonadót a 2016-os szezon kezdete előtt ejtette a Lotusból Renault-vá alakuló csapata.

A korábban a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA éves több tízmillió dolláros támogatása miatt “vonzó” pilóta mögött a dél-amerikai ország gazdasági összeomlása miatt már nem áll nagy pénz, de ő továbbra sem mondott le arról, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzen.

“Pillanatnyilag tárgyalunk pár csapattal, igyekszünk nagyon ülést találni a Forma-1-ben, de ha nem megy, körülnézek máshol is” – mondta a 31 éves pilóta a GPUpdate.netnek.

Maldonado a múlt hétvégén ott volt az Indycar Iowa Corn 300 futamán, azt sem zárja ki, hogy az amerikai szériában próbál szerencsét.

“Az Indycar nagyon más, de szerettem volna egy kicsit ismerkedni az oválpályás versenyzéssel. Az USA-ban jártam, úgy voltam vele, hogy akkor megnézek egy futamot. Nagyon távoli még a döntés, de az Indycar felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon más, de elég tapasztalt versenyző vagyok, szóval nem lenne lehetetlen (a váltás).”