A Brit Nagydíj versenybírói 10 másodperces büntetéssel sújtották Nico Rosberget, amiért a futamon a csapat a sebességváltó-hiba kezelését illető információkkal látta el a pilótát. Az eredetileg 2. helyen beérő Mercedes-pilóta ezzel a 3. helyre esett vissza.

A Mercedes a döntés vasárnap kora esti közzététele után jelezte fellebbezési szándékát, de a bajnokcsapat egynapos mérlegelés után hétfő este végül bejelentette, hogy mégsem fellebbeznek, elfogadják a büntetést, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyáltalán nem értenek egyet a szabállyal.

“A Mercedes AMG Petronas Formula-1-es csapat ma úgy határozott, hogy visszavonja a Brit Nagydíj versenybíróinak döntése elleni fellebbezési szándékát. A csapat bizonyítani tudta a stewardok előtt, hogy végzetes sebességváltó-meghibásodás küszöbén állt az autó, ezért szabályosan közöltük Nicóval a megfelelő motorüzemmódot, ugyanakkor a hetedik sebességfokozat kerülésére vonatkozó utasítás szabálytalannak minősült. A csapat elfogadta a versenybírók szabályértelmezését és a büntetést illető döntését” – állt a Mercedes közleményében.

“A következő hetekben folytatjuk a párbeszédet a Forma-1 illetékes szereplőivel a sportág érzékelhető túlszabályozottságáról” – tették hozzá.