A Forma-1-ben idén bemutatkozott amerikai csapat, a Ferrari-kötődésű Haas erős kezdéssel, összességében nagyon is tisztességes eredményekkel szerepel, azonban mind a négy pontszerzésük a francia Romain Grosjean nevéhez kötődik, a Maranellóból kapott Esteban Gutierrez csak egy-egy, tét nélküli alkalommal villantott eddig.

Mivel lassan teljes fordulaton pörög a silly season, azaz a pilótapiaci találgatások és mozgások időszaka, logikusan felmerül, hogy tervez-e változtatást a Haas, mi lesz Grosjeannal és főleg Gutierrezzel. A csapatfőnök, Günther Steiner Silverstone-ban azt mondta, őszig biztosan semmi.

“A csapatnál megegyeztünk, hogy a pilótákról nem akarunk beszélni az európai szakasz lezárultáig, mert szeretnénk tisztán látni, mivel is dolgozunk. Úgy gondolom, nem lenne fair most megítélni Estebant, ugyanis jó néhány olyan versenye volt, amikor a körülmények ellene dolgoztak: balesetek, műszaki hibák. Nem akarunk senkit nyomás alá helyezni, márpedig ha tárgyalásokba kezdünk, akkor a versenyzők elbizonytalanodnak és nem képesek a maximumot hozni” – magyarázta.

kin_f1_23

Steiner hangsúlyozta, hogy semmi sem sürgeti őket, burkoltan arra utalt, hogy nem is nagyon terveznek változtatást:

“Meglátjuk, mi lesz a helyzet Monza után. Nem kapkodunk, tudjuk, milyen lehetőségeink vannak, és azt is, hogy a jövő évünk be van biztosítva, így semmi ok idegeskedni. Amikor bízunk a munkánkban, nem is szokás radikális lépésekkel próbálkozni.”