A Ferrarinak 2016-ra deklarált célja volt a Mercedesszel való küzdelem a bajnoki címért, de az idény előrehaladtával egyre világosabb, hogy ebből semmi sem lesz. Ugyanakkor a Red Bull motorpartnere, a Renault erőforrása javul, az energiaital-gyártó nagyobbik csapata lassan át is ugorja az olaszokat.

A Red Bull a Spanyol Nagydíjon már futamot nyert Max Verstappennel, Monacóban Daniel Ricciardóval összejött egy pole és egy 2. hely, a holland tini pedig Ausztriában és most a Brit Nagydíjon is második lett, miközben a Ferrari hibákat követ el, nem képes kihozni a tempót az autóból, úszik az árral.

silverstone_fut_24

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone már a Brit Nagydíj időmérője után kimondta az ítéletet, amikor látta, hogy a Red Bull autói a Ferrarik előtt végeztek a 3-4. helyen.

“Most már komoly kihívóként tekintek a Red Bullra. Szerintem ők lesznek a Mercedes fő kihívói 2017-ben, pedig a Forma-1 számára az lenne a jobb, ha a Ferrari lenne az” – idézte a német Bild am Sonntag.

A kérdésre, hogy mi lehet a gond a Ferrarival, így felelt: “Sergio Marchionne (elnök) nagyszerű munkát végez, de egyszerűen túl sok egyéb dolga is van. Ha újra a csúcsra akar érni a Ferrari, ahhoz éjt nappallá téve kellene dolgozni a hét hét napján. Semmi bajom Maurizio Arrivabenével (csapatfőnök), de ő más alkat, mint Marchionne.”