A Mercedes Brit Nagydíjat követő hivatalos sajtótájékoztatóján azt kérdezte az egyik újságíró Hamiltontól, hogy mitől volt gyorsabb a pálya kanyargós középső szektorában Nico Rosbergnél.

“Mert tökösebb vagyok” – válaszolta Hamilton, és nehéz volt eldönteni, hogy csak jópofáskodni akart, vagy így próbált bevinni egy gyomrost a mellette ülő Rosbergnek.

Aki egyébként nem jött zavarba, sőt valósággal leforrázta Hamiltont. “Csak nézzék meg a verseny adatait! Azokból kiderül, hogy valójában ki volt a gyorsabb a második szektorban. Én. Lewis valószínűleg viccelt, én viszont nem” – fogalmazott Rosberg.

És valóban, 38,771 másodperccel Rosbergé volt a legjobb második szektor a versenyen, a leggyorsabb kör is az övé lett. Hamilton 38,918 másodperccel csak a harmadik legjobb részeredményt produkálta középen.

Hamilton megmagyarázta. “Spóroltam a motorral, amikor csak lehetett, letekertem. Amikor Nico közelíteni kezdett, válaszoltam, de a végén megint teljesen letekertem. Büntetés nélkül így sem úszom meg, de most sokat spóroltam.”