Perez autóján a bal első féktárcsa adta meg magát, de ez bizonyos értelemben intő jel volt a csapat számára. “Az a probléma, ahogy ez az egész megtörtént. A tárcsa külső részén történt a hiba, amit nem is mérünk” – mondta Perez.

“Általában a tárcsának ez a része kap kisebb terhelést, de valamilyen okból, amit még mi sem értünk pontosan, ezen a versenyen ez melegedett túl. A kettes kanyar még rendben volt, aztán a hármasban már hiába tapostam a pedált, gyakorlatilag beesett a padlóig.”

“Ez egy lecke volt számunkra, változtatnunk kell a méréseink módján a jövőben. A következő pálya persze teljesen más, hagyományosan Silverstone az egyik legkevésbé fékgyilkos helyszín.”

A Brit Nagydíjra a tulajdonos Vijay Mallya is ellátogat, aki gyakorlatilag “házi őrizetben” van Nagy-Britanniában. Útlevelét visszavonták, így az idén egyetlen helyszínen sem látta élőben a csapatát.

“Nagyon hiányzott már az élmény, úgyhogy minden percet ki fogok élvezni Silverstone-ban” – fogalmazott Mallya. Az üzletember ellen több eljárás van folyamatban, ennek részeként vonták vissza útlevelét az indiai hatóságok.