A Renault a 2016-ra újjáélesztett gyári csapata versenyfőnökének az alsóbb versenykategóriákban az ART Grand Prix-vel hírnevet szerző Frederic Vasseurt tette meg.

A hétköznapi beszédben eddig is csapatfőnöknek neveztük a francia szakembert, ám mostantól hivatalosan is ez a címe, ezután több felelősség nyugszik majd Vasseur vállán.

“Frederic Vasseur megkapja a csapatfőnöki címet, ezzel ő lesz a felelős a csapat teljesítményért és eredményeiért. Az F1-es szezon, a csapat versenyhétvégéken való működtetésének feladatai mellett ő irányítja ezután a viry-chatilloni motorgyártó központot is” – közölte a Renault Sport elnöke, Jerome Stoll.

auszt_edz_32

 

Vasseur igen mély vízbe ugrott, az enstone-i csapat idén mindössze egyszer tudott pontot szerezni, mostanában már a mezőny végében szerepelnek a sárga autók, azonban azt mondja, a hozzáállása nem változik:

“A munkához való hozzáállásom az új poszt miatt nem változik, a csapatfőnöki kinevezés inkább a szerepem tisztázása és megerősítése. Egyszerűen annyit jelent, hogy én felelek a csapat eredményeiért. Ugyanúgy ott leszek a versenyeken, mint eddig, de nagyobb szerepem lesz Viry-Chatillon napi irányításában, hogy az az oldal is úgy működjön, ahogy kell.”