A Red Bull nemrég élesítette a korábban a Renault-val és a Ferrarival is hírbe hozott Carlos Sainz 2017-re szóló opcióját. Paddockbeli találgatások szerint ez azonban nem jelenti azt, hogy a fiatal spanyol biztosan a Toro Rossónál vezet jövőre – egyesek arról spekulálnak, hogy csak az ifjonc árát akarják felverni, keresni akarnak a továbbadásán.

A Toro Rosso főnöke, Franz Tost igyekezett cáfolni a fentieket: “Carlosnak a Red Bull-lal van szerződése. Azért hosszabbítottak vele, hogy mindenki a munkára koncentrálhasson. Én nem tudok más csapatok érdeklődéséről. A Red Bull azért hosszabbított vele, hogy velünk maradjon.”

Sainz honfitársát, az egykor a Renault-nál, majd a Ferrarinál is versenyző Fernando Alonsót is megkérdezték arról, szerinte készen áll-e fiatal kollégája arra, hogy gyári csapatnál vezessen.

“Igen, valószínűleg igen. Más kérdés viszont, hogy akar-e azokhoz a csapatokhoz menni. De örülök a hosszabbításának, mert így már biztosan lesz három éve a Forma-1-ben, a folyamatosság mindig jó. Szerintem a Red Bull jó döntést hozott, Carlos nagyszerű pilóta. Ami a Ferrarit illeti, májustól szeptemberig minden évben mennek a találgatások, és szinte minden pilótát hírbe hoznak velük” – magyarázta a spanyol AS-nek a kétszeres világbajnok.