Bár a szezon első harmadában nem sokat mutatott Pascal Wehrlein, az Osztrák Nagydj hétvégéjén a DTM-bajnok bizonyította, hogy a Mercedes jól döntött, amikor Forma-1-es lehetőséget szereztek neki a Manornál.

A német tehetség a 12. rajthelyet szerezte meg az igen nehéz időmérőn, a szintén húzós futamon pedig az utolsó pillanatban, Sergio Perez kiesése után megcsípte a 10. helyet. A pontszerzéshez természetesen szerencse kellett, de Wehrlein a saját szerencséjének kovácsa volt, hiszen ahhoz, hogy az utolsó pontszerző helyen futhasson be, ott kellett lennie a top10 határán.

A Forma-1-ben 2010-ben Virginként bemutatkozott kiscsapatnak ez a második pontszerzése, Wehrlein a néhai Jules Bianchi 2014-es monacói 9. helye után tett újra csodát.

Az ifjonc elmondta, hogy már a rajt előtt majdnem elszúrta a versenyt, amikor a rajtrácson Felipe Massa helyére állt be, de aztán képes volt tartani a lépést a mezőnnyel úgy, hogy a táv több mint felét egy szett gumin futotta.

“Egy kicsit szerencsétlenül jött ki a második kiállásom, mert előbb kellett kimennem a többieknél, aztán jött a biztonsági autó, lekörözötten az utolsó voltam utána, hihetetlen, hogy végül onnan pontszerző helyen sikerült beérnem!” – nyilatkozta.

A Manor 1 pontjával megelőzte a Saubert, most már kizárólag a svájci csapat áll pont nélkül a konstruktőri bajnokságban.