Közeledő felhők mellett, de napfényes időben indult el az óra az Osztrák Nagydíj második szabadedzésének kezdetén, azonban amint kigurultak az autók az installációs körökre, néhány perc alatt leszakadt az ég.

Míg a Red Bull Ring második szektora száraz maradt, a harmadik szektorban nagy vihar tombolt széllel, özönvízzel. Az autók visszaevickéltek a bokszutcába, megindult a várakozás.

auszt_edz_15

Az eső bő félóra után állt el, az első autó háromnegyed óra után futott ki, Daniel Ricciardo Red Bulljára átmeneti (intermediate) esőgumik kerültek. Csapattársa, Max Verstappen egy körrel később csatlakozott hozzá. Házigazdaként vállalták az előtáncos szerepét.

auszt_edz_16

Az utolsó 20 perce száradt teljesen a pálya, sűrű körözés kezdődött, igyekeztek minél több munkát elvégezni a csapatok.

Az edzést Sebastian Vettel furcsa balesete zárta, a német pilóta Ferrarija a 2. kanyar féktávján egyszerűen kitört, a négyszeres világbajnok utasként csúszott a kavicságyba. Az eset pontosan két perccel a leintés előtt történt, elrendelték a virtuális biztonsági autót, és mire a kitolták a járgányt a gumifalak mögé, le is telt az idő.

A leggyorsabb újra a 2014-15-ös győztes, Nico Rosberg lett, mögötte Lewis Hamilton, méghozzá úgy, hogy ő szuperlágyon érte el legjobbját, míg az angol ultralágyon futott.

A Force India kimutatta a foga fehérjét, Nico Hülkenberg lett a 3. Vettel előtt.

auszt_edz_2