A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone pár napja felvetette, hogy a 2020 utáni F1-es szerződések megkötésekor egyenlőbb pénzelosztást vezethetnének be, ejthetnék a nagycsapatoknak kifizetett több tízmilliós prémiumok rendszerét.

A mostani gyakorlat egyik fő haszonélvezője a 2013-ban az elsők között aláíró Red Bull, a nagycsapat főnöke, Christian Horner azt mondta, egyértelműen nem is tetszene nekik a meglebegtetett újítás:

“Mint általában, úgy a jó, ha elégedettek vagyunk a pénzzel. Ha mindenki többet kap majd, az nem olyan nagy probléma, mint az lenne, ha néhány csapat kap majd kevesebbet, mint addig. Szóval ha több pénzből gazdálkodva akar osztogatni (Ecclestone), az az ő döntése, de ha csökken a csapatoknak kiosztott összeg, az senkinek nem fog tetszeni.”

“Messze van még a mostani szerződések kifutása, de magától értetődően pár évvel a vége előtt megindulnak majd a tárgyalások, és minden csapat a számára legkedvezőbb alkura törekszik majd, ez nem is kérdés. Az Ecclestone dolga, hogyan akarja elosztani a pénzeket, a csapatok meg esetleg dönthetnek úgy, hogy együttesen tárgyalnak, bár ez nem szokott működni. Érdekes időszak lesz.”

ecc_todt_horner

Horner hangsúlyozta, hogy szerinte a Red Bull nagyon is megérdemelten részesül prémiumokban, ugyanis nagyon sokat tesz az F1-ért.

“A bónuszaink azon alapultak, amit a Red Bull a Forma-1-ért tesz. Talán egyedül mi végzünk aktív promóciós tevékenységet a világ minden táján rendezett bemutatóinkkal. Mi jártunk elsőként Bakuban, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy úgy döntsenek, Forma-1-es nagydíjat rendeznek. Vittünk már autót a hegyekbe, a tengerpartra, olyan helyekre, ahol nem számítanánk Forma-1-esre, nagy tömegeket értünk el. A Red Bull nagyszerű munkát végez az F1 népszerűsítésével, emellett pedig két csapatunk és egy versenypályánk is van.”