A Red Bullnál ma megerősítették, hogy 2017-re is megtartják a Toro Rossónál ifjabb Carlos Sainzot. Bár nemrég felröppent, hogy a Renault-motorokért cserébe a franciák gyári csapatának adják át a spanyol ifjoncot, ez kacsának bizonyult.

“A hét elején élesítettük az opciónkat, így a következő 12 hónapban is a Red Bull kötelékében marad. Ahogy mindegyik pilótánk, ő is a Red Bull-lal áll szerződésben, így ahhoz a csapathoz küldjük, amelyikhez szeretnénk. Jelenleg a Toro Rossónál versenyez, és terveink szerint jövőre is ott fog” – mondta Christian Horner, burkoltan jelezve, hogy Daniel Ricciardo lelépésével sem számolnak.

barc_f1_05

A kérdésre, hogy a jövő évben új csapattársa lehet-e Sainznak, Horner így felelt: “Meglepne. Danyiil folytatja a tanulást, láthatjuk, hogy kezd magára találni, emellett nincs is olyan jelölt, aki egyértelműen érdemes lenne az ülésre.”

A fentiek alapján tehát a Red Bull Racingtől a kisebbik csapathoz visszaléptetett Danyiil Kvjat is biztonságban érezheti magát, az energiaital-gyártó utánpótlásprogramjának rangidőse, a GP2-ben versenyző Pierre Gasly viszont kezdhet izgulni, feljebb ugyanis már nem léphet más kategóriába, ha pedig nem produkál, a Red Bull kíméletlenül ejti majd.