Az idei Forma-1-es szezonban rekordot jelentő 21 futamot rendeznek, és úgy tűnik, egyelőre ez marad a maximum. Amikor Bernie Ecclestone-t arról kérdezték, hogy jövőre lesz-e újabb rekorddöntés, meglepő választ adott.

“A következő évre jelenleg inkább 18 versenyre van kilátás” – mondta Ecclestone, vagyis három helyszín sorsa is veszélyben van.

Ezek egyike természetesen Monza, amellyel hónapok, ha nem évek óta megy a kötélhúzás a folytatásról. Kanadában régóta felújításokat követel Ecclestone, amelyek az ígéretek ellenére máig nem történtek meg, és hasonló a helyzet Interlagosszal is, ahol nincs is nagyon pénz a renoválásra.

Ecclestone már hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy az idei lehet az utolsó Brazil Nagydíj, de végleges döntés még nincs. Szintén a veszélyeztetettek között van a Német Nagydíj, ahol mostanában már nem kíváncsiak a nézők az F1-re, és ugyanez a helyzet Ausztriában, a Red Bull Ringen is.

Az Ausztriába való visszatérés után teltházas volt a futam, utána viszont meredeken zuhant az érdeklődés, a Red Bull szerint az idei versenyre is “csalódást keltően” alakultak az eddigi jegyeladások.