Bár a Ferrari részéről egyelőre arra utalnak, hogy Kimi Räikkönen újabb egyéves szerződést kaphat, a dobogós helyezései után egyre emelkedő ázsiójú Sergio Perez neve igen esélyes utódjelöltként forog.

A korábban a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként nevelt Perezhez persze ragaszkodik a Force India, elmondták már, hogy igen nagy pénzt kérnének a versenyzőért.

baku_fut_22

Nos, Perez mindkét csapatnál jelenlévő szponzora, a világ egyik leggazdagabb emberének számító Carlos Slim a hírek szerint megoldhatja a dolgot, a német Auto Blid úgy tudja, nyolc számjegyű összeget – természetesen dollárban – lenne hajlandó fizetni, ha a Ferrari a 2007-es világbajnok helyett a mexikói versenyzőt ültetné Sebastian Vettel mellé.

Más kérdés, hogy Vettel nagyon szeret a finn veteránnal dolgozni, aki mellesleg idén egészen versenyképes is. Az egykori Ferrari-versenyző, négyszeres világbajnok Alain Prost szerint kár is lenne megbontani a párost.

“Nehéz kérdés ez. Mindenki látja a pozitívumokat és negatívumokat is. Pozitívum, a megtartása mellett szól, hogy kiváló a kapcsolata Vettellel. Megvan az első számú pilóta és megvan a második számú – ha nem is papíron, de gyakorlatban igen. Az atmoszférával nincs gond. Nem is hibáztatom őket ezért, nem kritizálom a dolgot. Biztosan jó döntést hoznak majd.”

prost

“Akad a piacon pár versenyző, aki jó lehetne a Ferrarinak, talán gyorsabbak (Räikkönennél), de sose lehet tudni. A Ferrari esetében a nyomástűrés is szempont. Vannak pilóták, akik jól teljesítenek egy középcsapatnál, de egy élcsapatnál már nem képesek ugyanerre.”