Az elmúlt hetekben a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone többször is arra utalt, hogy az idei verseny után ejti a Brazil Nagydíjat, mert a szervezők nem végezték el a korábbi szerződéshosszabbítás feltételeként szabott felújítási munkálatokat.

A Brazil Nagydíj főszervezője, a magyar Rohonyi Tamás kemény hangon szólt vissza a veterán Felipe Massának, amiért a brazil pilóta a múlt hétvégén azt nyilatkozta, valós lehetőség, hogy a verseny jövőre kikerül a naptárból:

“Fel fogom hívni és megmondom neki, hogy ahogy én sem szólok bele, hogyan versenyezzen, ő sem ért a versenyszervezéshez. Amihez nem értek, arról nem nyilatkozgatok. Massa egyszerűen hallott valamit, aztán elismételte, pedig én sem nyilatkoztam róla, amikor hallottam ezt-azt a versenyzéséről.”

Az interlagosi pálya egyébként közleményt is kiadott, amelyben hangsúlyozták, hogy készülnek a folytatásra, sőt a szerződéshosszabbítást tűzték ki célul.

“A pálya műszaki osztálya sajtólátogatást tartott, hogy bemutassák, hogyan fejlődhet a pálya az ambiciózus, hároméves, 60 millió dolláros felújítási terv keretében. A város szerződése 2020-ig él, és a várakozások szerint az idei helyhatósági választások után megkezdődnek majd a tárgyalások a további ötéves hosszabbításról. A Brazil Nagydíj a Forma-1-es világbajnokság egyetlen dél-amerikai versenye, óriási televíziós nézettséggel, ami a sorozat egyik csúcspontjává teszi” – írták.