Bernie Ecclestone utódlása régóta téma, az ügyben most az FIA-elnök Jean Todt is megszólalt. Ugyan Ecclestone egyelőre nem akarja eladni 5,3 százalékos F1-es tulajdonrészét, már 85 éves, így nem maradhat örökre a sorozat élén.

Todt elismeréssel szólt Ecclestone munkájáról. “A jelenlegi promóter kivételes munkát végez a Forma-1 fejlesztésével kapcsolatban” – mondta az elnök. “Ez nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk, de tiszteletben tartjuk az elvégzett munkát.”

“Bernie-nek megvan a saját stílusa, mindenkinek megvan. A tulajdonos CVC-nél is képzett emberek ülnek, így tudni fogják, mit kell tenniük, ha az utódlás aktuálissá válik.”

“Nem fogok belemenni a szerződés részleteibe, de a jelöltnek az FIA jóváhagyására is szüksége van.”

Todt az F1-et szabályozó, jelenlegi formájában 2020-ban lejáró Concorde Agreement feltételeit is úgy szeretné újratárgyalni, hogy a szövetségé legyen a végső szó a szabályváltoztatásokban. Jelenleg egy komplex döntéshozói szervezetháló nehezít meg mindent.

Todt még nem döntötte el, hogy harmadszor is indul-e az FIA-elnökségért 2017 után, de már tudja, hogy mi lenne a legnagyobb feladata. “Nem kérdés, hogy a Concorde Agreement újratárgyalása” – mondta újságíróknak.