A leghangosabban persze Lewis Hamilton és a Mercedes tiltakozott, mert a címvédőnek telefonos segítség nélkül 12 körig tartott egy beállítási hiba korrigálása. Maguktól ugyan nem biztos, hogy beszéltek volna a rádiózásról, de ha már Hamilton miatt az újságírók megkérdezték tőlük, Fernando Alonso és Sebastian Vettel is feleslegesnek nevezte a korlátozást.

Az FIA torinói konferenciáján Jean Todt nem akart sokat beszélni a problémáról. “Mindig is hittünk abban, hogy csökkentenünk kell a pilótáknak nyújtott segítséget” – mondta Todt.

“Egyhangúan kezdeményeztük a korlátozást, hogy a pilótáknak önerőből kelljen boldogulniuk. Lehet, hogy az autók túl bonyolultak. De nemrég ment le a Le Mans-i 24 órás, ahol az autók még bonyolultabbak. Úgyhogy a csapatokon és a pilótákon múlik, hogy a legtöbbet hozzák ki a lehetőségeikből.”

Todt szerint az F1 amúgy rendben van az idei szezonban. “Jól állunk, mert nem egy csapat totális dominanciája jellemző. A Mercedes természetesen még mindig nagyon erős, de a Ferrari sokat fejlődött, a Red Bull feljövőben van, és a Force Indiával Sergio Perez is kétszer állt már dobogón.”

“Nagyon pozitív, hogy a Forma-1 most kevésbé kiszámítható.”