A Forma-1-ben 2017-ben radikális szabálymódosítások jönnek, az autók agresszívebb, “gyorsabb” külsőt kapnak. A Ferrari technikai igazgatója, James Allison a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Torinóban zajló konferenciáján arról beszélt, hogy a bennfentesek számára máris látható az új előírások eredménye:

“A Forma-1-es csapatok kizárólag a funkcionalitásra koncentrálnak, az autó végül úgy néz ki, ahogy. Azonban mindannyian, vagy legalábbis a többségünk szeretné, ha a művünk szép is lenne, ezért eleve olyan szabályokat akarunk, amelyek szép autókat szülnek, hogy amikor csakis a funkcióra koncentrálunk, a szabályok akkor is szép autót hozzanak” – magyarázta.

“Pár éve előrelépést jelentett, amikor megszabadultunk azoktól a förtelmes orroktól, jövő évi szabályok pedig igen tudatosan igyekeznek egyszerre hihetetlenül széppé és gyorssá tenni az autókat. A jövő évi modellek arányai nagyon szemrevalóak. Azok a szerencsések, akik láthatják őket most, megszületésük közben, szépnek látják. Alig várom, hogy versenyezni láthassam őket!”

Nyitóképünkön Martin van Overbeeke grafikus fantáziarajza.