Mivel Bernie Ecclestone-nak jó két évi tárgyalgatás után sem sikerült megegyeznie Monazával a 2016-on túli szerződéshosszabbításról, Imola bejelentkezett az Olasz Nagydíjért.

A Forma-1-ből 2006-ban kihullott pálya vezetője a hétvégén elmondta, hogy előszerződést kötöttek az F1 urával, így ha Monza nem képes megrendezni a futamot, ők készen állnak 2017-re.

Ecclestone Bakuban megerősítette, hogy Imola képben van, de hozzátette, hogy azért “jobb lenne Monzában, vagy esetleg sehol”.

A korábban a San Marinó-i Nagydíjnak otthont adó Imola polgármestere, Daniele Manca most arról beszél, hogy hajlandóak lennének osztozni Monzával.

“Olyan szövetségre tettem ajánlatot, ami mindkét pálya érdekeit szem előtt tartja. Mind Monzáét, melynek történeti jelentőségét én magam is tisztelem, mind Imoláét, amely 26 maga is rendezett már 26 F1-es nagydíjat” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy azt viszont nem hajlandó elfogadni, hogy az olasz autóklub (ACI) csak Monzát hajlandó pénzzel támogatni. “Az ajánlatunkkal nem versenyt akartunk gerjeszteni, akár váltásban is lehetnénk Monzával.”