Az azerbajdzsáni hétvége előtt Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója azt mondta, csak a pálya hosszú egyenesében 1,2 másodperces hátrányt szedhet össze a csapat. És egyelőre tényleg úgy tűnik, hogy sem egy körön, sem hosszabb etapokon nem elég gyors a gárda.

“Ma nem volt meg az a tempó, amit szerettünk volna” – mondta Ricciardo, aki a második edzésen csak tizedik lett. Örülhet egyébként, hogy egyáltalán ott tudott lenni a pályán, mert az első edzésen csúnyán a falhoz csapta autóját.

“Az egész hátsó tengely tropára ment, de a srácok nagyszerű munkát végeztek. Túl hamar léptem le a fékről, így túl sok tempót vittem a kanyarba, és kitört a hátulja. Ennyi történt. Ha tovább dolgozunk a gumikkal, és találunk még egy kis tapadást, jócskán javulhatnak a köridőink.”

Verstappen délután pár tizeddel megelőzte Ricciardót, a tini nem pánikol. “Nem estem kétségbe, rendben volt a nap” – fogalmazott a holland, akinek szintén problémás volt az első edzése, olajszivárgás miatt kellett kivenni az autójából a váltót.

“Még egy kicsit dolgoznunk kell, de remek mérnökeink vannak, akik meg tudják oldani a problémákat. A szimulációk rendben voltak, de a tapadás egy kicsit más, mint amire számítottunk.”