Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone több mint két éve próbál megegyezni a monzai szervezőkkel az Olasz Nagydíj 2016-on túli, megemelt rendezési díjú szerződéséről, de a dolog csak úszik, húzódik.

Ha hinni lehet a Forma-1-ből egy évtizede kipottyant Imola főnökének, mostanra eldőlt, hogy ők veszik át a versenyt a jövő évtől.

“A legmegalázóbb nem is az volt, amikor Bernie Ecclestone azt mondta az angol lapoknak, hogy az olaszok csak a verseny előtti csütörtökön lennének képesek megegyezni, nem, a legrosszabb az volt, amikor másnap rájöttem, hogy igaza van” – nyilatkozta az olasz La Repubblicának az imolai pálya vezetője, Uberto Selvatico Estense.

“Egyszerű a helyzet: négy évnyi (Monzával való) tárgyalgatás után Ecclestone türelme elfogyott, megkeresett minket, és ugyanazokkal a feltételekkel ajánlatot tett, mi pedig elfogadtuk őket. Aláírtuk az Olasz Nagydíjra szóló 2017-es szerződést.”

A szerződés azonban egyelőre feltételes, azon múlik, hogy az olasz autóklub (ACI) biztosítja-e a Forma-1-re szánt támogatást.

“Az ACI azt mondja, hogy a pénz csak Monzának jár, de szerintünk viszont az Olasz Nagydíjra. Ha az állam csakis Monzának adja oda a pénzt, azzal egyetlen cégnek kedvez, ez pedig törvénytelen lenne” – mondta erről Selvatico Estense.