Verstappent a Spanyol Nagydíj előtt léptette elő a Red Bull, a bizalmat meghálálva a holland tini rögtön Barcelonában megszerezte első futamgyőzelmét új csapatában. Verstappen hosszabb ideig marad a Red Bullnál, de úgy tűnik, Daniel Ricciardo helye is betonbiztos 2018 végéig.

“Semmi esély arra, hogy 2018 végéig változzon a Red Bull pilótafelállása” – mondta Dr. Helmut Marko az Auto Bildnek. Ricciardót az elmúlt hetekben többször emlegették a Ferrarival kapcsolatban, de egyre biztosabb, hogy nem lesz csapatváltás.

Ezt egyébként ő maga is megerősítette a Sky Sportsnak, így nyugodtan kiadhatná a Red Bull a hivatalos közleményt is. “A szerződésem kezdettől fogva hosszú távú volt” – fogalmazott Ricciardo.

“Van benne teljesítményre vonatkozó kitétel, de úgy tűnik, hogy Helmut a csapattal együtt elégedett velem és Max munkájával is, így meg akar tartani minket.”

“Jelenleg a Red Bull tűnik a legjobb helynek számomra. Ha a Mercedes nem változtat, sehol máshol nem lehet ennyire vonzó a helyzet. A jövő évi szabályokkal jó esélyünk van arra, hogy ismét a vb-címért küzdjünk.”

“Ami Maxot illeti, nagyon elkötelezett, nagyon gyors, és úgy érzem, arra sarkall, hogy még jobb legyek. Ez nagyon pozitív a csapat számára.”