A 22 éves Carlos Sainz tavaly Max Verstappennel együtt mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, és bár a balszerencsének köszönhetően a pontok tekintetében elmaradt a holland tinisztártól, a tempójuk között nem volt igazi különbség.

Verstappent idén a Spanyol Nagydíjtól előléptették a Red Bullhoz, ahol rögtön futamot is nyert, bebiztosította helyét, ugyanakkor a csapat fejesei szerint Daniel Ricciardo sem megy sehova 2017-ben, így Sainznak nincs hova feljebb lépnie. Fel is röppent már, mint Kimi Räikkönen egyik lehetséges ferraris utódja, de a fiatal spanyol azt mondja, egyelőre nem is gondol az energiaital-gyártótól való távozásra.

“Szerintem maradok. Úgy gondolom, hogy ha jól végzem a munkámat, a Red Bull talál majd nekem helyet. Nem tudom, hogyan, de meggyőződésem, hogy ha bizonyítom, mire vagyok képes, akkor valahol csinálnak nekem helyet, és a világbajnoki címért küzdhetek majd a csapattal, ez a célom.”

“Emlegetik a Mercedest, a Ferrarit, de én a Red Bull-lal szeretném megnyerni az első világbajnoki címemet, ugyanis nagyon sokat tettek értem” – utalt arra, hogy már 15 éves korától a versenyzői programjuk tagjaként tanulta a szakmát.

sainz

Sainz azt mondja, az sem bántja, hogy a még nála is jóval fiatalabb Verstappen kapott lehetőséget a nagycsapatnál.

“Az a célom, hogy a Red Bull-csapatnál versenyezzek, és nem is titkolom, hogy jól esett volna, ha én kerülök oda. De eleve nem úgy terveztem, hogy az idény ötödik fordulójában ülök át hirtelen. Szóval amikor nem engem választottak, azt mondtam, nem gond, még nem jött el az én időm. Csak folytatnom kell, ahogy eddig, a Red Bullnál megmondták, hogy én is kapok majd lehetőséget. Csakis erre koncentrálok.”

Paddockbeli pletykák szerint a Red Bull most, másfél szezon után máris újabb két évre lekötötte Sainzot.