Bár az idén már 86. születésnapját ünneplő Bernie Ecclestone számtalanszor kijelentette már, hogy valószínűleg csak koporsóban távozik a Forma-1 irányítói posztjáról, évek óta folynak a spekulációk az utódlásáról.

Most a Ferrari korábbi elnöke, a maranellói márkát 23 évig irányító Luca di Montezemolo is elmondta a magáét ezt illetően:

“Előbb vagy utóbb a Forma-1-nek el kell gondolkodnia Bernie pótlásáról. Bernie fantasztikus figura. Lehetetlen és nagy hiba lenne egy utódot tenni a helyére. Lényeges, hogy új vezetési rendszer jöjjön majd. Az F1 számára jobb lenne három külön gazda. Egy kisebb vezetői csoport kellene, egy-egy szakértővel a Forma-1, a piac és a szurkolói igények terén” – nyilatkozta a CNN-nek.

Di Montezemolo egyébként Ecclestone-hoz hasonlóan utálja a 2014-ben indult új turbókorszakot és általában a mai Forma-1-et:

“Az F1-nek extrém sportnak kellene maradnia. A mai autók túl lassúak. Nagyon kiábrándított, amikor először hallottam a motorok muzsikáját, ami nem olyan, mint régen volt, ugyanis minden sportnak megvannak az alapvető hozzávalói. El tudnák mondjuk képzelni Olaszországot tészta nélkül? Szükség van a motorok zenéjére, közelebb kellene engedni a közönséget a versenyzőkhöz… Sok hozzávaló hiányzik most.”