A Ferrarinál először a schumacheri aranykorban dolgozó James Allison a ma már újra a Renault gyári csapataként működő enstone-i alakulattól igazolt az olaszokhoz 2013-ban, így érthető, hogy a hírek szerint a francia gyártó megkörnyékezte őt.

A szakember az elmúlt két évben sikeresen mozdította el a Ferrarit a viszonylagos mélypontról, sikereket könyvelhet el, mégis vonzó lehet számára a Renault állítólagos ajánlata, ugyanis idén márciusban megözvegyült, két gyermeke miatt pedig állandóan ingáznia kell Olaszország és Anglia között.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint már a felvetés is ízléstelen, miszerint a Renault ezt a tényezőt (is) kihasználva igyekszik elcsaklizni Allisont, mondta, amikor a spekulációkról kérdezték:

“Csakis annyit mondhatok, hogy ennek semmi alapja. James nemrég súlyos veszteséget szenvedett, senkinek nem kívánom, amin keresztül kell mennie. A Ferrarinál teljes mértékben mellette állunk, ez most a legfontosabb. Pár nappal ezelőtt olvastam, mit írtak róla, véleményem szerint ez ízléstelen.”