Montreal Forma-1-es szerződését 2014-ben hosszabbították meg tíz évvel, azonban már a 2017-es rendezés is veszélyben lehet, ugyanis a jövő évre beígért fejlesztések – a központi épület teljes felújítása – terén semmi sem történt.

“Kétlem” – mondta Bernie Ecclestone, amikor arról kérdezték, hogy szerinte megvalósul-e a fejlesztés a jövő évre. “Veszélybe kerülhet a szerződés. Szerződéskötésnél általában minden érintett fél vállal feltételeket, de ebben az esetben a város kicsit megfeledkezett a maga részéről.”

“Azt sem értem, miért nem tudtak valami komoly szponzort keríteni a versenynek” – tette hozzá.

ecclestone

Bár Montreal az F1 egyik közkedvelt helyszíne, észak-amerikai mivolta miatt pedig fontos is, az üzenet világos. Montrealban valószínűleg érteni is fogják, ugyanis, minden bizonnyal nem véletlenül ezen a hétvégén, felröppent, hogy a Las Vegas-i F1-es tervek mögé komolynak tűnő befektető állt be.

Hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, azaz hogy Ecclestone a Las Vegas-i fejlemények miatt keménykedik-e Montreallal, vagy egyszerűen mumusként dobták be a “bűn városát”, hogy a kanadaiakat lépésre kényszerítsék, nem tudni.

Míg Montreal szorult helyzetbe került, az elmúlt két évben ejtéssel fenyegetett Monza helyzete immár tényleg rendeződni látszik, miután a Heineken Forma-1-es szerepvállalása keretében már az idei évtől nevére veszi az Olasz Nagydíjat, azaz komolyabb mennyiségű pénzzel támogatja meg a rendezést.

“Ez valószínűleg segíteni fog (a szerződéshosszabbításban)” – ismerte el Ecclestone a héten.